FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Guverner: eksplozija u Egiptu je teroristički čin

AL-ARICH, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Eksplozija minibusa uponedjeljak na sjeveru Sinaja, 25 kilometara zapadno od pojasa Gaze, ukojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, teroristički je napad, objavioje službeni egipatski izvor.
AL-ARICH, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Eksplozija minibusa u ponedjeljak na sjeveru Sinaja, 25 kilometara zapadno od pojasa Gaze, u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, teroristički je napad, objavio je službeni egipatski izvor.

Guverner Sjevernog Sinaja Ahmed Abdel Hamid kazao je novinarima da je eksploziju izazvala plinska boca s detonatorom koju su teroristi aktivirali pri prolasku vozila međunarodnih snaga i promatrača (MFO) stacioniranih na Sinaju.

Dvije ozlijeđene osobe vojni su pripadnici kanadskog kontingenta MFO-a.

Eksplozija se dogodila u zračnoj luci koju MFO koriste na Sinajskom poluotoku gdje nadziru poštivanje sigurnosti prema egipatsko-izraelskom mirovnom sporazumu.

U misiji sudjeluje 11 zemalja: Australija, Kolumbija, Francuska, Italija, Norveška, Sjedinjene Države, Kanada, Fidži, Mađarska, Novi Zeland i Urugvaj. Egipat je mirovni sporazum s Izraelom potpisao 1979. i postao prva arapska zemlja koja je sklopila mir sa židovskom državom nakon što je s njome vodila nekoliko ratova na Sinajskom poluotoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙