FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadima u Egiptu poginule najmanje 62 osobe

KAIRO, 23. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje 62 osobe su poginule,među njima osam stranih državljana, u nizu napada koji su se dogodiliu subotu nešto poslije ponoći u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeikna Crvenom moru, izvijestio je u subotu egipatski ministar zdravstvaMohamed Awad Tag Eddine.
KAIRO, 23. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje 62 osobe su poginule, među njima osam stranih državljana, u nizu napada koji su se dogodili u subotu nešto poslije ponoći u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeik na Crvenom moru, izvijestio je u subotu egipatski ministar zdravstva Mohamed Awad Tag Eddine.

"Poginule su 62 osobe, a 110 ih je ozlijeđeno. Svi su prebačeni u bolnicu u Šarm el-Šeiku gdje im je pružena liječnička pomoć. Broj poginulih mogao bi se povećati", rekao je Tag Eddine.

Ministar unutarnjih poslova Habib al-Adly ranije je izvijestio o 59 poginulih, među kojima je osam stranaca, no nije objavljena njihova nacionalnost.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je da su među žrtvama britanski državljani, no nije precizirano je li riječ o poginulima ili ozlijeđenima.

Iako su prvi izvještaji govorili o četiri do sedam bombi podmetnutih u automobile, lokalni dužnosnici rekli su da se radilo o tri eksplozije - dvije auto-bombe i torbi punoj eksploziva.

Eksplozije su se dogodile otprilike sat iza ponoći na staroj tržnici u Šarm el-Šeiku i pred hotelima u obližnjem Naama Bayu, popularnom turističkom odredištu gdje se nalazi većina tamošnjih luksuznih hotela. U to su vrijeme brojni turisti još bili u barovima i trgovinama.

Policija ocjenjuje da su napadi djelo terorista, ali još ne zna jesu li u tome sudjelovali bombaši-samoubojice.

Bombe su prouzročile paniku i metež među turistima i lokalnim stanovništvom, a detonacije su porazbijale stakla na okolnim kućama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙