FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad tlaka u pilotskoj kabini, mogući uzrok nesreće ciparskog Boeinga 737

NIKOZIJA, 14. kolovoza 2005. (Hina) - Pilot zrakoplova Boeing B737,ciparske kompanije Helios Airways, vjerojatno je izgubio svijestuslijed pada tlaka u kokpitu što je dovelo do pada zrakoplova 40 kmsjeverno od Atene u nedjelju, priopćili su dužnosnici zračne lukeLarnaca, a prenosi ciparska televizija.
NIKOZIJA, 14. kolovoza 2005. (Hina) - Pilot zrakoplova Boeing B737, ciparske kompanije Helios Airways, vjerojatno je izgubio svijest uslijed pada tlaka u kokpitu što je dovelo do pada zrakoplova 40 km sjeverno od Atene u nedjelju, priopćili su dužnosnici zračne luke Larnaca, a prenosi ciparska televizija.

U priopćenju koje je objavila nacionalna TV mreža CYBC, kaže se da je let broj HCY522 poletio iz Larnace u 09:00 sati po lokalnom vremenu, te da je s njim izgubljen kontakt u 10:30.

Grčko ministarstvo obrane također sumnja da je kvar na opskrbi kisikom ili na sustavu održavanja tlaka zraka, mogao izazvati rušenje ciparskog Boeinga kod Atene.

"Moguće je da je bilo problema ili s opskrbom kisikom ili s dekompresijom", izjavio je jedan dužnosnik ministarstva.

Jedan putnik iz zrakoplova je neposredno prije pada mobitelom poslao SMS poruku svom rođaku u kojoj je naveo da su piloti kolabirali i da se u avionu smrzavaju.

"Pilot je poplavio (u licu). Rođače zbogom, mi se smrzavamo", naveo je putnik u poruci, izvijestila je grčka televizija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙