FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šri Lanka: pronađeno oružje u blizini kuće ubijenog ministra

KOLOMBO, 13. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Policija u Šri Lanki, kojaistražuje ubojstvo ministra vanjskih poslova Lakshmana Kadirgamara,pronašla je u subotu minobacač s granatama u kući preko putaministrovog doma.
KOLOMBO, 13. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Policija u Šri Lanki, koja istražuje ubojstvo ministra vanjskih poslova Lakshmana Kadirgamara, pronašla je u subotu minobacač s granatama u kući preko puta ministrovog doma.

Policija kaže kako dokazi upućuju na to da su napadač i njegovi pomagači boravili u kući nekoliko dana prije atentata na ministra.

Oružje je otkriveno u subotu kada je u istragu uključeno više od tisuću policajaca i vojnika. Na ispitivanje su odvedene tri osobe koje stanuju nasuprot Kadirgamarova doma odakle su na njega ispaljeni snajperski hici.

Lakshman Kadirgamar (73) preminuo je rano u subotu nakon što je ranjen u blizini svojeg doma u Colombu. Policija za napad sumnjiči Tamilske tigrove, separatističku gerilu Šri Lanke.

Predsjednica Chandrika Kumaratunga zbog tog je ubojstva u zemlji uvela izvanredno stanje.

Glasnogovornik Tamilskih tigrova odbio je komentirati je li ta gerilska skupina odgovorna za ubojstvo ministra vanjskih poslova Lakshman Kadirgamar, etničkog Tamila koji je predvodio napore da se Tamilski tigrovi zabrane kao teroristička organizacija.

Kadirgamarov pogreb održat će se u ponedjeljak u glavnome gradu, a očekuje se dolazak predstavnika stranih vlada pa se planiraju stroge sigurnosne mjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙