FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Novi napad na vojni konvoj

ANKARA, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Naoružani pripadnici zabranjenemarkističke Kurdske radničke stranke (PKK) napali su iz zasjede učetvrtak rano ujutro vojni konvoj u blizini sela Anafatma, uprovinciji Tunceli, na jugoistoku Turske.
ANKARA, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Naoružani pripadnici zabranjene markističke Kurdske radničke stranke (PKK) napali su iz zasjede u četvrtak rano ujutro vojni konvoj u blizini sela Anafatma, u provinciji Tunceli, na jugoistoku Turske.

Privatna televizijska postaja "Kanal D" javlja da su u napadu ubijena dvojica vojnika, a četvorica su ranjena. Snage sigurnosti pokrenule su veliku akciju kako bi uhvatile teroriste.

Znakovito je da su kurdski separatisti, koji se najčešće ubacuju s područja sjevernog Iraka, izveli napad uoči "povijesnog posjeta" turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana dvomilijunskome gradu Diyarbakiru, poglavito naseljenom Kurdima.

Prije odlaska Erdogan se u srijedu sastao s najpoznatijim kurdskim intelektualcima, s kojima je razgovarao o otvorenim etničkim problemima na jugoistoku Turske. Taj je sastanak podupro najveći dio turske javnosti.

Tijekom govora građanima Diyarbakira, najavljenog za petak, turskog će premijera štititi oko 4000 pripadnika snaga sigurnosti.

Znakovito je i da su pripadnici PKK priopćili da su odustali od bojkota Erdoganova posjeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙