FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miro Škrgatić iz HDZ-a izabran za gradonačelnika Karlovca

KARLOVAC, , 11. kolovoza 2005. (Hina) - Sa 14 glasova za, dvanaestprotiv i jednim suzdržanim glasom kandidat s koalicijske liste HDZ-a,HSLS-a i DC-a Miro Škrgatić (HDZ) izabran je danas na izvanrednojsjednici Gradskog vijeća za gradonačelnika Karlovca.
KARLOVAC, , 11. kolovoza 2005. (Hina) - Sa 14 glasova za, dvanaest protiv i jednim suzdržanim glasom kandidat s koalicijske liste HDZ-a, HSLS-a i DC-a Miro Škrgatić (HDZ) izabran je danas na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća za gradonačelnika Karlovca.

Za zamjenika gradonačelnika za gospodarstvo izabran je Igor Horvat (HSP), a za zamjenika za društvene djelatnosti Damir Jelić (HDZ).

Time je grad Karlovac dva dana prije posljednjeg roka dobio gradonačelnika, a Poglavarstvo će biti izabrano najkasnije u roku od petnaest dana, najavio je novoizabrani gradonačelnik Škrgatić.

Rekao je da je spreman sa zamjenicima, te uz podršku Gradskog vijeća, posebno vijećnika iz HDZ-a, HSLS-a, DC-a i HSP-a te vijećnice Sanje Katić i vijećnika Franje Capana "puno i odgovorno raditi kako bi se Karlovčanima vratio na lice osmijeh". Inače, vijećnici Sanja Katić i Franjo Capan, koji su izabrani na listama HSS-a odnosno HSU-u , prije su podupirali SDP-ova kandidata, a danas su glas dali HDZ-ovu.

Škrgatić je najavio da će već pri predstavljanju Poglavarstva objaviti svoj četverogodišnji program, uključujući i vremenske rokove za ostvarenje svakoga pojedinog progarma.

U izjavi za medije nakon sjednice Gradskog vijeća Škrgatić je rekao da će u sprezi s HDZ-ovom vladom na državnoj razini i HDZ-ovom županijskom vlašću "sigurno u četverogodišnjem mandatu preseliti nekoliko stotina ili tisuću do dvije tisuće građana sa Zavoda za zapošljavanje na novootvorena radna mjesta".

U izjavi za medije protukandidat Dario Janković (SDP) čestitao je novom gradonačelniku uz napomenu da mu ne osporava legitimitet, ali se nada "da će ubuduće promijeniti metode pridobivanja istomišljenika, i to programima i idejama, a ne kupnjom vijećnika o donacijama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙