FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb u petak isplaćuje novčanu pomoć umirovljenicima za kolovoz

ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Novčana pomoć umirovljenicima, kojudaje Grad Zagreb, za mjesec kolovoz isplaćivat će se u petak, 12.kolovoza, putem Hrvatske pošte, priopćio je danas Gradski ured zazdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.
ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Novčana pomoć umirovljenicima, koju daje Grad Zagreb, za mjesec kolovoz isplaćivat će se u petak, 12. kolovoza, putem Hrvatske pošte, priopćio je danas Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

Umirovljenici, koji pomoć nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima od 12. do 31. kolovoza, a isplata se više neće obavljati u uredima Fine.

Pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja ove godine ostvaruju umirovljenici hrvatski državljani s prebivalištem u Zagrebu, kojima su mirovina ili mirovina i ukupni prihod manji od 1500 kuna mjesečno.

Korisnici tog prava razvrstani su u tri skupine - umirovljenici kojima su mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednaki ili manji od 900 kuna mjesečno, oni s prihodima između 900 i 1200 kuna, te umirovljenici koji primaju od 1200 do 1500 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna mjesečne pomoći, druge skupine 300, a treće 200 kuna mjesečno, kaže se u priopćenju Gradskog ureda, te upozorava da nakon isteka roka (od 12. do 31. kolovoza) nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙