FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: vlasnici rudnika zarađuju novac, a rudari gube živote

PEKING, 9. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Rudarska nesreća u Kini ukojoj se više do stotinu rudara najvjerojatnije utopilo najbolji jeprimjer kako vlasnici krše sigurnosne propise da bi došli do novca,izjavio je visoki kineski dužnosnik za zaštitu na radu.
PEKING, 9. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Rudarska nesreća u Kini u kojoj se više do stotinu rudara najvjerojatnije utopilo najbolji je primjer kako vlasnici krše sigurnosne propise da bi došli do novca, izjavio je visoki kineski dužnosnik za zaštitu na radu.

Broj rudara zarobljenih u poplavljenom rudniku na jugu Kine vjerojatno je i veći od 102, koliko se ranije izvještavalo, jer su vlasti čule za više nestalih od članova njihovih obitelji, prenijela je noćas novinska agencija Xinhua.

Agencija dodaje da je rudnik radio bez dozvole i u suprotnosti s naredbama vlasti da ga se zatvori radi pregleda nakon poplave u drugom oknu u istoj pokrajini, tvrdi Xinhua. U prvoj poplavi u srpnju poginulo je 16 rudara.

"Ovo je tipičan primjer u kojem vlasnici rudnika zarađuju novac, rudari gube živote, a država plaća račune", rekao je Li Yizhong, ravnatelj kineske državne uprave za sigurnost rada.

Kineski rudnici najsmrtonosniji su na svijetu, a samo u prvoj polovici ove godine život je u njima izgubilo oko 2.700 radnika.

Lokalni dužnisnik ranije je izjavio da su izgledi da zatočeni rudari prežive relativno mali, jer se do večeri razina vode u njemu nije spustila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙