FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksploziji poginulo 26 kineskih rudara

PEKING, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - U eksploziji u rudnikuugljena na sjeveru Kine poginulo je 26 osoba, izvijestili su učetvrtak državni mediji izvještavajući o posljednjoj tragediji uzemlji s najviše smrtonosnih rudarskih nesreća na svijetu.
PEKING, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - U eksploziji u rudniku ugljena na sjeveru Kine poginulo je 26 osoba, izvijestili su u četvrtak državni mediji izvještavajući o posljednjoj tragediji u zemlji s najviše smrtonosnih rudarskih nesreća na svijetu.

Pod zemljom se nalazilo četrdeset rudara kada je u četvrtak ujutro eksplozija odjeknula rudnikom "Broj 5", nedaleko grada Tongchuana u provinciji Shaanxi.

"Ventilacijski sustav je oštećen od eksplozije plina i tri tunela su se urušila, što uvelike otežava potragu za nestalim rudarima", izjavio je spasioc Du Shifu, a prenosi China Daily.

Novinska agencija Xinhua navodi da je poginulo 26 rudara, dok China Daily tvrdi da su tri rudara ozlijeđena te da ih je 11 pobjeglo neozlijeđeno.

Prošle godine u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta više od šest tisuća rudara poginulo je u eksplozijama ili drugim nesrećama u rudnicima.

Ranije ovog mjeseca 83 rudara poginula su u eksploziji plina u sjeverozapadnoj regiji Xinjiang. Kina se obvezala na podizanje sigurnosti i pročišćavanje industrije, no i dalje više od 70 posto njene industrijske proizvodnje počiva na ugljenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙