FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksploziji poginulo dvadesetak kineskih rudara

PEKING, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 22 rudara supoginula, a još ih je 60 ostalo zatočeno pod zemljom nakon eksplozijeplina u rudarskom oknu u Kini, zemlji s najviše takvih nesreća nasvijetu, objavili su državni mediji.
PEKING, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 22 rudara su poginula, a još ih je 60 ostalo zatočeno pod zemljom nakon eksplozije plina u rudarskom oknu u Kini, zemlji s najviše takvih nesreća na svijetu, objavili su državni mediji.

Nesreća se dogodila u rudniku ugljena Shenlong u sjevernoj pokrajini Xinjiang, gdje se u vrijeme eksplozije nalazilo 87 rudara, prenosi državna agencija Xinhua.

Agencija dodaje da je do sada spašeno pet rudara, no državni ured za sigurnu proizvodnju i nadgledanje menadžmenta objavljuje da ih je spašeno šest.

Prošle godine više od šest tisuća rudara poginulo je u eksplozijama i nesrećama širom Kine. U veljači je u samo jednoj nesreći, najgoroj u posljednja četiri desetljeća, poginulo 214 rudara.

Kina se obvezala na podizanje sigurnosti i pročišćavanje industrije, no i dalje više od 70 posto njene industrijske proizvodnje počiva na ugljenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙