FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CAS pomilovao Romu

RIM, 8. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni sportski arbitražnisud (CAS) u Lausanni ukinuo je odluku Međunarodne nogometne federacije(FIFA) koja je talijanskom prvoligašu Romi zabranila prodaju ikupovinu igrača u narednih godinu dana.
RIM, 8. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni ukinuo je odluku Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koja je talijanskom prvoligašu Romi zabranila prodaju i kupovinu igrača u narednih godinu dana.

Roma je zaradila ovu drastičnu kaznu zbog načina na koji je dovela Philippea Mexesa iz Auxerrea. Naime, čelnici Rome nagovorili su braniča da napusti Auxerre iako je imao valjan ugovor, a vodstvo kluba nije pristalo na transfer u Romu. FIFA je podržala Auxerre i suspendirala Mexesa na šest tjedana, dok je Romi zaprijetila suspenzijom ukoliko ne plati osam milijuna eura odštete. Naknadno su se odlučili i na još jednu kaznu, koja zabranjuje Romi da registrira igrače u iduća dva prijelazna roka, odnosno do ljeta 2006. godine.

Na Olimpicu su podnijeli tužbu CAS-u, koji je ukinuo odredbu o zabrani transfera. Nakon ove sudske odluke očekuje se kako će čelnici Talijanskog nogometnog saveza odobriti registraciju ovogodišnjih pojačanja rimskog kluba - Shabania Nonde, Sammya Kuffoura, te Rodriga Taddeia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙