FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thuram se pridružio Zidaneu i Makaleleu

TORINO, 7. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nakon Zinedine Zidana i ClaudeMakelele u redove francuske nogometne reprezentacije vratio se ibranič Juventusa, Lilian Thuram.
TORINO, 7. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Nakon Zinedine Zidana i Claude Makelele u redove francuske nogometne reprezentacije vratio se i branič Juventusa, Lilian Thuram.

Sva trojica oprostila su se od Tricolora nakon Europskog prvenstva u Portugalu prošle godine, međutim nakon silnog pritisak čelnika Saveza, izbornika Raymonda Domenecha, novinara i navijača odlučili su ponovo odjenuti dres Les Bluesa.

"Nisam imao namjeru vratiti se u reprezentaciju. Međutim, kada me Domenech uvjerio da sam neophodan reprezentaciji odlučio sam se pridružiti Zizou i Claudeu," kazao je Thuram.

Francuska reprezentacija se trenutačno nalazi u vrlo teškoj situaciji u skupini četiri europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Četiri utakmice prije kraja kvalifikacija zauzima četvrto mjesto sa 10 bodova, tri manje od vodeće Irske. Švicarska je druga (12), a Izrael treći (11). Francuze očekuju dva teška gostovanja - u Irskoj i Švicarskoj.

"U reprezentaciji sam ostvario najljepše trenutke u karijeri i ukoliko sam potreban, normalo je da se odazovem izborniku," dodao je Thuram, koji je u dresu nacionalne vrste slavio na svjetskom (1998) i europskom (2000) prvenstvu.

Thuram se rodio u Pointe-a-Pitre na Francuskim Antilima, a prva momčad za koju je nastupao bio je regionalni klub Fontainebleau. Od 1990. godine je član Monaca, a šest godina kasnije preselio je u Parmu. U srpnju 2001. godine potpisao je ugovor za Juventus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙