FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje 40 policajaca ranjeno u protestantskim sukobima

BELFAST, 5. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje je 40 policajacaranjeno u izgredima u četvrtak u sjevernom Belfastu tijekom pokušajasmirivanja nasilja između suparničkih protestanskih skupina,objavljeno je u petak.
BELFAST, 5. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje je 40 policajaca ranjeno u izgredima u četvrtak u sjevernom Belfastu tijekom pokušaja smirivanja nasilja između suparničkih protestanskih skupina, objavljeno je u petak.

Do sukoba je došlo nakon što je policija uhitila šestoricu muškaraca iz jedne protestantske skupine, optuženih za ubojstvo trojice pripadnika suparničke grupacije. Nasilje je izbilo kada se policija postavila između dvije suparničke lojalističke skupine na protestantskom Crumlin Roadu u Belfastu.

Na policajce su se prosvjednici pokušali zaletjeti kamionom, gađali su ih Molotovljevim koktelima, bombama s bojom i različitim pirotehničkim sredstvima, dok je veliki broj drugih vozila, među kojima autobus, ukraden ili spaljen.

Gotovo je 20 osoba ubijeno od 2000. godine u sukobima među suparničkim protestantskim skupinama kojima je zajedničko tek protivljenje ujedinjenju Irske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙