FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkazan prosvjedni marš do Gleneaglesa

EDINBURGH, 6. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Prosvjedni marš nekoliko tisućaantiglobalista, antitratnih prosvjednika i aktivista za zaštituokoliša do Gleneaglesa otkazan je nakon silovitih sukoba izmeđupolicije i prosvjednika, priopćila je u srijedu policija u Škotskoj.
EDINBURGH, 6. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Prosvjedni marš nekoliko tisuća antiglobalista, antitratnih prosvjednika i aktivista za zaštitu okoliša do Gleneaglesa otkazan je nakon silovitih sukoba između policije i prosvjednika, priopćila je u srijedu policija u Škotskoj.

Skupina "Alternativa G8" planirala je u srijedu oko ručka krenuti prema luksuznom hotelu Gleneagles gdje će navečer početi sastanak čelnika skupine G8.

"Marš Alternative G8 otkazan je nakon razgovora između policije i organizatora kako bi se izbjegli daljnji sukobi", rekao je glasnogovornik policije.

U srijedu ujutro izbili su siloviti sukobi između prosvjednika i policije u obližnjem gradu Stirlingu. Nekoliko desetaka prosvjednika, među kojima su, kako se vjeruje, anarhisti iz cijele Europe, uhićeno je, a osam policijskih časnika ozlijeđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙