FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bioprognoza za Zagreb od 5. do 8. kolovoza

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - U iduća dva dana Zagreb očekujepovoljna biometeorološka situacija, koja bi se trebala očitovati udobrom raspoloženju i mirnom snu, no to ne vrijedi i za naredna dvadana, nedjelju i ponedjeljak, kada se očekuje nepovoljna bioprognoza,priopćio je gradski Zavod za javno zdravstvo.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - U iduća dva dana Zagreb očekuje povoljna biometeorološka situacija, koja bi se trebala očitovati u dobrom raspoloženju i mirnom snu, no to ne vrijedi i za naredna dva dana, nedjelju i ponedjeljak, kada se očekuje nepovoljna bioprognoza, priopćio je gradski Zavod za javno zdravstvo.

Najpovoljnije biometeorološko razdoblje očekuje se sutra, pa se kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima preporuča da dan iskoriste za šetnju.

Koncentracija peluda trava u zraku bit će niska, a korova umjerena, dok koncentracija peluda ambrozije još uvijek ne doseže alergijsku razinu.

Zrak je zdravstveno ocijenjen kao dobre kvalitete, ali se, zbog ultravioletnog zračenja, treba štititi od sunca te izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

Povoljna bioprognoza očekuje se i u subotu.

U nedjelju, pak, Zagrepčani ulaze u nepovoljne biometeorološke prilike, u razdoblje nervoza i napetosti te poteškoća sa snom.

Kroničnim plućnim bolesnicima preporuča se boravak u domovima, srčanim izbjegavanje većih tjelesnih napora, dok reumatski bolesnici ne bi trebali imati dodatnih tegoba.

Koncentracije peluda i trava trebale bi ostati niske.

Nepovoljna bioprognoza nastavit će se i u ponedjeljak, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙