FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 5. do 8. kolovoza

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - U petak će razmjerno nestabilnivremenski utjecaj prevladavati još na istoku Hrvatske gdje bimeteoropati mogli imati manjih poteškoća uzrokovanih vremenom, dok ćeu ostalim krajevima Hrvatske zbog utjecaja anticiklone biometeorološkeprilike biti razmjerno povoljne, priopćio je danas Državnihidrometeorološki zavod.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - U petak će razmjerno nestabilni vremenski utjecaj prevladavati još na istoku Hrvatske gdje bi meteoropati mogli imati manjih poteškoća uzrokovanih vremenom, dok će u ostalim krajevima Hrvatske zbog utjecaja anticiklone biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U subotu će biometeorološke prilike u čitavoj Hrvatskoj biti povoljne. Sunčano i toplo vrijeme poticajno će djelovati na većinu ljudi što će se odraziti na dobro raspoloženje. Poteškoće uzrokovane vremenom ne očekuju se niti kod kroničnih bolesnika.

Međutim, već u nedjelju će približavanje frontalnog poremećaja i njegov prijelaz preko naših krajeva uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike. Meteoropati će biti razdražljivi, moguća je glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Poteškoće uzrokovane vremenom moguće su i kod reumatičara, astmatičara te srčanih bolesnika, upozoravaju u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Nepovoljan vremenski utjecaj bit će slabije izražen na južnom Jadranu.

Odmicanjem fronte i stabilizacijom vremena u ponedjeljak će doći do poboljšanja biometeoroloških prilika. Manje poteškoće uzrokovane vremenom moguće su još u istočnoj Hrvatskoj i na južnom Jadranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙