FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bioprognoza za Hrvatsku od 29. srpnja do 1. kolovoza

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Idućih danas u Hrvatskoj će bitivrlo toplo što će uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike, pa seljudima preporoučuje izbjegavanje izlazaka u najtoplije doba dana,uzimanje dovoljno tekućine i boravak u klimatiziranim prostorima,navodi se u biometeorološkoj prognozi Državnog hidrometeorološkogzavoda od 29. srpnja do 1. kolovoza.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Idućih danas u Hrvatskoj će biti vrlo toplo što će uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike, pa se ljudima preporoučuje izbjegavanje izlazaka u najtoplije doba dana, uzimanje dovoljno tekućine i boravak u klimatiziranim prostorima, navodi se u biometeorološkoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda od 29. srpnja do 1. kolovoza.

U petak glavno obilježje biometeorološkim prilikama dat će vrlo visoke temperature zraka koje mjestimice mogu dosegnuti 40°C i mnogim ljudima uzrokovati poteškoće, osobito kroničnim srčanim bolesnicima. Kod nekih je ljudi moguća vrtoglavica pa i nesvjestica.

U subotu će vrlo toplo i sparno vrijeme te približavanje fronte uzrokovati vrlo nepovoljne biometeorološke prilike. Mnogi bi mogli biti razdražljivi te imati poteškoće s koncentracijom, o čemu osobito treba voditi računa u prometu. Povećani oprez preporuča se kroničnim bosesnicima, osobito srčanim, koji bi trebali boraviti u klimatiziranim prostorima te izbjegavati napore.

Visinska fronta nad Hrvatskom u nedjelju će uzrokovati nepovoljan biometerološki utjecaj na ljude, premda bi mnogi mogli osjećati olakšanje zbog nižih temperatura zraka. Kod meteoropata je moguća glavobolja i poteškoće sa snom, reumatičari bi mogli patiti od bolova a tegobe mogu osjećati i kronični srčani bolesnici te astmatičari.

U ponedjeljak će usprkos nestablinom vremenu biometeorološke prilike biti povoljnije nego prethodnih dana. Popuštanje vrućine mnogima će donijeti olakšanje i poboljšanje općega stanja, pa bi se uz dobro raspoloženje mogli osjećati poletnije i imati bolju koncentraciju. Kronični bolesnici također bi mogli osjećati smanjenje tegoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙