FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush žali zbog smrti marinaca, ali se ne povlači iz Iraka

WASHINGTON,3. kolovoza(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushizrazio je u srijedu žalost zbog pogibije 14 američkih marinaca uIraku, ali i odbacio mogućnost preranog povlačenja američkih snaga izte zemlje.
WASHINGTON,3. kolovoza(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush izrazio je u srijedu žalost zbog pogibije 14 američkih marinaca u Iraku, ali i odbacio mogućnost preranog povlačenja američkih snaga iz te zemlje.

Bomba postavljena pokraj ceste u dolini rijeke Eufrat, na zapadu Iraka, raznijela je u srijedu vojno vozilo usmrtivši 14 američkih marinaca.

"Ovi teroristi i pobunjenici će upotrijebiti okrutnu taktiku jer nastoje uzdrmati volju Sjedinjenih Država. Oni žele da se povučemo", rekao je Bush skupu zastupnika, poslovnih ljudi i političkih stručnjaka u Grapevinu u Teksasu.

Bush je, međutim, ponovio da neće postaviti rokove za povlačenje američkih snaga u Iraku. "Ako postavimo rokove neprijatelj će prilagoditi svoju taktiku", rekao je Bush.

Bush je rekao da se američka vojska može vratiti kući kada iračke sigurnosne snage budu dovoljno spremne same preuzeti brigu za sigurnost zemlje. "Rokovi ovise o našoj sposobnosti da obučimo Iračane. Američke snage će biti povučene što je prije moguće, ali tek nakon završetka misije u Iraku", zaključio je Bush.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙