FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija izraelske vojske u Nablusu: ubijen Palestinac

NABLUS, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Palestinac je ubijen u akcijiizraelske vojske u četvrtak rano ujutro u Nablusu, na sjeveru Zapadneobale, priopćili su za AFP liječnički izvori i palestinske službesigurnosti.
NABLUS, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Palestinac je ubijen u akciji izraelske vojske u četvrtak rano ujutro u Nablusu, na sjeveru Zapadne obale, priopćili su za AFP liječnički izvori i palestinske službe sigurnosti.

Mohameda Safwata al-Aazija (26), aktivista Brigada mučenika Al Aqse ubile su izraelske snage pošto su okružile zgradu u tom gradu, dodaju isti izvori.

Tijekom akcije uhićen je jedan član te organizacije.

Kako navode liječnici, truplo al-Aazija s pet prostrijelnih rana pronađeno je u vrtu zgrade.

Ovom smrću broj ubijenih od početka druge Intifade u rujnu 2000. popeo se na 4.786, među kojima je 3.715 Palestinaca i 996 Izraelaca.

Smrt palestinskog aktivista potvrdila je službena predstavnica izraelske vojske koja je rekla da je ovaj ustrijeljen pri pokušaju bijega.

Akcija se događa dva dana nakon samoubilačkog napada u Netanyji za koji je odgovornost preuzeo Islamski džihad, prvi napad u Izraelu nakon gotovo pet mjeseci, u kojemu su smrtno stradale četiri Izraelke, a više desetaka osoba je ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙