FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraturist povećao gubitak na 17,4 milijuna kuna

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Umaška turističko-hotelska tvrtkaIstraturist u prvom je polugodištu ove godine poslovala s gubitkom od17,4 milijuna kuna, odnosno 39 posto većim od gubitka iz istograzdoblja prošle godine, što je posljedica manjeg fizičkog volumenaprometa, rasta fiksnih troškova te većeg iznosa poreza na dobit,navodi se u financijskom izvješću Istraturista, koje prenosiZagrebačka burza.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Umaška turističko-hotelska tvrtka Istraturist u prvom je polugodištu ove godine poslovala s gubitkom od 17,4 milijuna kuna, odnosno 39 posto većim od gubitka iz istog razdoblja prošle godine, što je posljedica manjeg fizičkog volumena prometa, rasta fiksnih troškova te većeg iznosa poreza na dobit, navodi se u financijskom izvješću Istraturista, koje prenosi Zagrebačka burza.

Kako se pojašnjava u izvješću, Istraturist u prvih šest mjeseci ove godine bilježi 10 posto manje noćenja te 4 posto manje ukupnih prihoda, uz 1-postotno smanjenje ukupnih troškova u odnosu na prošlu godinu.

Tako su ukupni prihodi te umaške tvrtke u prvom polugodištu iznosili 97,97 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi bili 109,77 milijuna kuna.

Prihodi Istraturista od osnovne djelatnosti u prvih su šest mjeseci ove godine iznosili 82,02 milijuna kuna, od čega je 60 posto ostvareno u odjelu smještaja, 33 posto u odjelu hrane i pića, a 7 posto u ostalim odjelima.

Analiza prihoda po produktima pak ukazuje da je najveći dio prihoda ostvaren u hotelima (58 posto), zatim u naseljima (26 posto) i u kampovima (16 posto), navodi se u izvješću.

Od značajnijih poslovnih događaja u Istraturistu izdvajaju ponovno suđenje u slučaju koji vode sa Ljubljanskom bankom. Naime, u prosincu 2004. godine Vrhovni sud Slovenije ukinuo je ranije odluke nižih slovenskih sudova prema kojima je Istraturist dužan platiti Novoj Ljubljanskoj banci oko 31 milijun njemačkih maraka glavnog duga, uvećano za zatezne kamate, a predmet je vraćen na ponovno suđenje.

Također, podsjećaju i na svoj investicijski ciklus za ovu godinu, koji je usmjeren u opremanje i uređenje kampova u cilju njihove kategorizacije sa četiri zvjezdice.

Tako će ukupne investicije u ovoj godini iznositi oko 102 milijuna kuna, od čega 48 posto iz vlastitih sredstava, a 52 posto iz kredita. Od tog iznosa od kraja lipnja ove godine realizirano je 74,5 milijuna kuna investicija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙