FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saslušanje Sadama zbog zločina nad Kurdima

BAGDAD, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Svrgnuti irački vođa SadamHusein pojavio se na iračkom sudu za ratne zločine odgovarajući naoptužbe vezane uz represiju manjinskih Kurda, doznaje se iz videosnimke suđenja koju je objavila TV postaja Al Arabiya.
BAGDAD, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Svrgnuti irački vođa Sadam Husein pojavio se na iračkom sudu za ratne zločine odgovarajući na optužbe vezane uz represiju manjinskih Kurda, doznaje se iz video snimke suđenja koju je objavila TV postaja Al Arabiya.

Sve se čini da će postupak koji je počeo u četvrtak biti zaseban slučaj protiv Sadama, protiv kojeg su već podignute optužnice za smaknuće 150 šijita 1982. godine u selu Dujail, koje je uslijedilo nakon propalog atentata.

Sadam je nekoliko puta prosvjedovao zbog postavljenih pitanja, vičući da se radi o "igri" te da ga je "zatočila iračka vlada koju su postavili Amerikanci". Tu je vladu također opisao "smiješnom".

Bivši irački predsjednik se također potužio da mu nije u dovoljnoj mjeri omogućen pristup odvjetniku.

Sadama su u prosincu 2003. godine uhitili američki vojnici. Očekuje se da će biti optužen za najmanje 13 teških zločina za koje bi mogao dobiti smrtnu kaznu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙