FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: putnički promet gust preko svih graničnih prijelaza na sjeveru

ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Putnički je promet gust na ulaskupreko svih graničnih prijelaza na sjeveru zemlje, te na Rupi iPasjaku, izvijestio je danas Hrvatski auto-klub (HAK).
ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Putnički je promet gust na ulasku preko svih graničnih prijelaza na sjeveru zemlje, te na Rupi i Pasjaku, izvijestio je danas Hrvatski auto-klub (HAK).

Ulazna kolona preko Maclja proteže se povremeno čak do Šentilja na slovensko-austrijskoj granici, dok je izlazna kolona pred Macljem duga do 500 metara. Na ulasku preko Bregane kolona je duga oko 8 kilometara.

Promet je gust na svim autocestama, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split, A2 Zagreb-Krapina i A6 Rijeka-Zagreb. Kroz tunel Mala Kapela vozi se samo u smjeru juga, pa je tamo stanje dobro. Oni koji putuju prema unutrašnjosti silaze s autoceste na čvoru Brinje južno od tunela, voze preko Josipdola i na autocestu se ponovno uključuju u čvoru Ogulin. Pred NP Brinje stvorila se kolona od 1,5 kilometar. Sa sjeverne strane Sv. Roka kolona je duga oko 11 kilometara, pa se vozila preusmjeravaju na izlaz čvor Sveti Rok, te nastavljaju preko Gračaca D 50 do ponovnog ulaska na autocestu u Maslenici. S južne strane tunela Sv. Rok kolona je 5 kilometara.

Na NP Lučko na izlasku iz Zagreba nema čekanja. Na izlasku s autoceste A2 Zagreb-na NP Zaprešić kolona u smjeru Zagreba duga je oko 500 metara. Na NP Lučko na izlasku iz Zagreba nema čekanja.

Na A 6 Rijeka-Zagreb promet teče usporeno na ulazu u tunel Čardak, jer se promet tamo odvija sistemom lijevka - iz dvije se trake velika količina vozila slijeva u jednu.

U trajektnom pristaništu Prizna prema otoku Pagu, te u Brestovi prema otoku Cresu kolona je oko 1 kilometar, priopćeno je iz HAK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙