FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet trenutno u prekidu zbog prometne nesreće u tunelu sv. Rok

ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - U tunelu Sv. Rok dogodila se prometnanesreća zbog koje je promet trenutno u prekidu, izvijestio je jutrosHrvatski auto klub (HAK).
ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - U tunelu Sv. Rok dogodila se prometna nesreća zbog koje je promet trenutno u prekidu, izvijestio je jutros Hrvatski auto klub (HAK).

Sa sjeverne strane Sv. Roka kolona vozila narasla je na 8 kilometara, pa svima koji putuju u tom smjeru HAK trenutno savjetuje izlazak s autoceste na čvoru Gornja Ploča prema Udbini, ili na čvoru Sv. Rok prema Gračacu, te nastavak putovanja starom cestom preko Knina.

Velik broj vozila pristiže s graničnih prijelaza na sjeverozapadu zemlje, no cestama koje povezuju unutrašnjost s morem vozi se bez zastoja, ali sporije.

Na NP Lučko na izlasku iz Zagreba nema čekanja. Na autocesti A2 Zagreb-Krapina prosječna brzina vožnje je 80-90 kilometara na sat, a na NP Zaprešić kolona u smjeru Zagreba duga je 500-600 m i čeka se oko 5 minuta.

Promet je gušći i između Zagreba i Karlovca, te od Bosiljeva prema Ogulinu. Kroz tunel Mala Kapela vozi se samo u smjeru juga, pa je tamo stanje dobro. Oni koji putuju prema unutrašnjosti silaze s autoceste na čvoru Brinje južno od tunela, voze preko Josipdola i na autocestu se ponovno uključuju u čvoru Ogulin.

Danas do 14 sati na snazi je zabrana kretanja teretnih vozila preko 7,5 t na svim važnijim državnim cestama.

Putnički je promet gust na ulasku preko svih graničnih prijelaza na sjeveru zemlje, te na Rupi i Pasjaku. Ulazna kolona preko Maclja proteže se duboko u Sloveniju, čak do Šentilja na slovensko-austrijskoj granici. Izlazna kolona pred Macljem duga je 2-3 kilometra. Na ulasku preko Bregane osobna vozila čekaju 15-30 minuta, ovisno o valu vozila. Na izlasku preko Bajakova kolona osobnih vozila duga je oko 2,5 kilometra, a teretnih 1,5 kilometra.

Trajekti plove prema redu plovidbe, a po potrebi i češće, javio je HAK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙