FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U očekivanju Gadafija.. španjolski ministar otišao kući

MADRID, 30. srpnja 2005. (Hin/Reuters) - Libijski lider Moamer Gadafiostavio je u četvrtak španjolskog ministra vanjskih poslova MiguelaAngela Moratinosa da ga čeka punih deset sati, iako su imali preciznozakazani sastanak, što je španjolskog šefa diplomacije tolikonaljutilo da se vratio kući, objavili su u petak mediji u Madridu.
MADRID, 30. srpnja 2005. (Hin/Reuters) - Libijski lider Moamer Gadafi ostavio je u četvrtak španjolskog ministra vanjskih poslova Miguela Angela Moratinosa da ga čeka punih deset sati, iako su imali precizno zakazani sastanak, što je španjolskog šefa diplomacije toliko naljutilo da se vratio kući, objavili su u petak mediji u Madridu.

Moratinos se na kraju vratio u Madrid, a da Gadafija nije dočekao, ali mu je preko libijskog premijera ipak ostavio pozivnicu za summit europskih i mediteranskih čelnika u studenome u Barceloni.

"Ovo smatramo ozbiljnim incidentom", rekao je glasnogovornik španjolskog ministarstva vanjskih poslova.

Libijci su priopćili da je Gadafi toga dana bio strašno zauzet i, nakon deset sati čekanja, Moratinosu ponudili sastanak sljedećeg dana, što je Španjolac odbio i vratio se u Madrid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙