FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bečku izložbu posjetilo 300 odjevenih u kupaće kostime i 10 "golaća"

BEČ, 29. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Prevruće vam je u gradu? Štokažete na odlazak na izložbu erotskih crteža u klimatizirani prostormuzeja, a i vi kao posjetitelj možete doći bez odjeće?
BEČ, 29. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Prevruće vam je u gradu? Što kažete na odlazak na izložbu erotskih crteža u klimatizirani prostor muzeja, a i vi kao posjetitelj možete doći bez odjeće?

Bečki Leopoldov muzej u petak je ponudio slobodan ulaz u muzej svim posjetiteljima koji ondje dođu u kupaćim kostimima ili goli, s obzirom na ljetne vrućine koje su, kao i većinu europskih gradova pogodile i Beč, s temperaturama višim od 30 stupnjeva.

"U ovo doba ljudima je draže ići na plažu nego na izložbe. Stoga smo im odlučili ponuditi termin kad razodjeveni mogu doći i u naš muzej", izjavila je glasnogovornica te ustanove Verena Dahlitz, dodavši kako oni sramežljiviji mogu doći u kupaćim kostimima.

Izložba "Gola istina: Klimt, Schiele, Kokoschka i drugi skandali", prikazuje erotske slike austrijskih majstora koji su na prijelazu stoljeća sablaznili tamošnju javnost.

Dahlitz je rekla da je izložbu do sada vidjelo 70.000 posjetitelja te da muzej ovim potezom želi učiniti "nešto što se još nitko nije usudio".

U petak je na izložbu u bikinijima, kupaćim gaćama i kupaćim kostimima došlo oko 300 muškaraca i žena, a deset najhrabrijih stiglo je "kao od majke rođeno". "Baš je zabavno. Odjeveni posjetitelji muzeja također se zabavljaju i nismo zamijetili negativne reakcije", rekla je Dahlitz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙