FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska vojska uklanja kontrolne točke u Sjevernoj Irskoj

LONDON/BELFAST, 29. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Britanska vojska uSjevernoj Irskoj počela je u petak uklanjati niz svojih kontrolnihtočaka, uključujući omražene promatračke tornjeve, nakon objave Irskerepublikanske armije (IRA) u četvrtak da je kraj njezinoj oružanojkampanji protiv britanske vlasti.
LONDON/BELFAST, 29. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Britanska vojska u Sjevernoj Irskoj počela je u petak uklanjati niz svojih kontrolnih točaka, uključujući omražene promatračke tornjeve, nakon objave Irske republikanske armije (IRA) u četvrtak da je kraj njezinoj oružanoj kampanji protiv britanske vlasti.

U međuvremenu britanska i irska vlada razmatraju iduće političke korake za ponovnu uspostavu regionalne vlade u toj pokrajini.

Međutim, britanski državni tajnik za Sjevernu Irsku Peter Hain rekao je u petak da je IRA i ranije "kršila svoju riječ", te da se moraju okončati "svo nasilje i zločini".

"Na IRA-i je da održi riječ ... a mi ćemo sve pažljivo pratiti", rekao je Hain za televiziju BBC.

Vlade u Londonu, Dublinu i Washingtonu pozdravile su potez IRA-e, ali su rekle da će on biti povijestan tek ako ta organizacija održi svoju riječ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙