FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I S P R A V A K HNA9147 SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da isprave vijestHNA 9147 "SKV: Hrvatska u 12,30 sati" tako da u četvrtoj rečeniciumjesto "500 milijuna kuna" unesu "500 tisuća kuna".
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da isprave vijest HNA 9147 "SKV: Hrvatska u 12,30 sati" tako da u četvrtoj rečenici umjesto "500 milijuna kuna" unesu "500 tisuća kuna".

Ispravljena rečenica glasi: "Da postoji takav zakon, moglo se spriječiti isplatu 500 tisuća kuna na osobni račun jednog predsjedničkog kandidata, kao i lokalne političare da svoje kampanje financiraju iz lokalnih proračuna, rekao je Petrović na konferenciji za novinare."

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB - Transparency International Hrvatska (TIH) započinje projekt smanjivanja korupcije u politici u sklopu kojega će izraditi prijedlog Zakona o financiranju političkih stranaka i izbornih kampanja, izvijestio je danas predsjednik udruge Zorislav Antun Petrović. Dvogodišnji projekt stajat će 440.000 kuna, a novac je osigurala zaklada Academy for Educational Development (Akademija za razvoj obrazovanja) koju financira američka Vlada. U izradi zakona sudjelovat će stručnjaci Fakulteta političkih znanosti i Pravnog fakulteta iz Zagreba. Da postoji takav zakon, moglo se spriječiti isplatu 500 tisuća kuna na osobni račun jednog predsjedničkog kandidata, kao i lokalne političare da svoje kampanje financiraju iz lokalnih proračuna, rekao je Petrović na konferenciji za novinare. Istaknuo je da su, prema novinskim napisima, političke stranke i neovisni kandidati na posljednjim lokalnim izborima potrošili 20 milijuna kuna, a pobjednici su stekli pravo upravljanja s preko 15 milijardi kuna. Petrović je najavio da će TIH danas od HRT-a zatražiti uvid u troškove koje su političke stranke i neovisne liste imale na svibanjskim izborima, kao što je to učinio nakon predsjedničkih izbora.

SINJ - Dvojica grčkih pilota, čiji je sportski zrakoplov zbog kvara na motoru sinoć morao prisilno sletjeti na rijeku Cetinu kilometar nizvodno od Trilja, dobro se osjećaju i nalaze se u sinjskoj Sportskoj zračnoj luci gdje će se zadržati dva do tri dana. U međuvremenu, nadležna inspekcija i predstavnici Ministarstva prometa i veza obavljaju očevid. Zrakoplov se trenutno nalazi uz obalu Cetine, a bit će prevezen u Sinj, gdje će se pokušati otkloniti kvar kako bi se piloti mogli vratiti u Atenu.

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) zatražili su danas od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti Zakona o javnom okupljanju kojim se zabranjuju prosvjedi na Markovu trgu. Sindikat je uputio Sudu prijedlog za ocjenu suglasnosti s Ustavom izmjena Zakona o javnom okupljanju zbog sporne odredbe o zabrani prosvjeda i javnog okupljanja na udaljenosti manjoj od 100 metara od zgrade Vlade, Sabora i Ustavnog suda. Takav zakon stavlja u nepovoljan položaj sindikate državnih i javnih službi i poduzeća jer onemogućuje održavanje prosvjeda pred sjedištem njihova poslodavca, a Vlada sebe stavlja u povoljniji položaj u odnosu na druge poslodavce jer su samo pred njenom zgradom okupljanja zabranjena, stoji u priopćenju. Sindikat tvrdi da je Vladina namjera bila pod svaku cijenu ukloniti prosvjednike s Markova trga, i to radi "micanja negativne percepcije o učinkovitosti Vlade", jer se takva poruka puno lakše šalje s Markova trga nego s bilo kojeg drugog mjesta u Hrvatskoj.

VINKOVCI - Na rubu šume Stara Zabrana na području Šumarije Stari Mikanovci djelatnici policije u srijedu su iz zemlje iskopali tri zvona, od kojih najteže ima 850 kilograma, u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve u Vinkovcima, priopćila je danas vukovarsko-srijemska policija. Vinkovački paroh protojerej Predrag Azap novinarima je rekao da je upravo on policiji dojavio informacije do kojih je došao o mjestu na kojem bi se mogla nalaziti zakopana zvona sa crkve Silaska sv. Duha iz Vinkovaca, srušene 1991. godine. Po Azapovim riječima, zvona su u vrlo dobrom stanju. Izlivena su 1924. godine u zvonolivnici "Predrag Jovanović i drug" u Novom Sadu. Najveće od njih posvećeno je srpskoj pravoslavnoj opštini Vinkovci dok se na preostala dva nalaze likovi kralja Petra I. i Svetoga Save. Azap također ističe kako postoje realne pretpostavke da je prije uništenja crkve spašen ikonostas, te moli sve koji znaju gdje bi se mogao nalaziti da to jave Pravoslavnoj crkvi ili policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙