FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR 5. kolovoza priređuje reviju dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - U prigodi Dana domovinske zahvalnostii Dana pobjede u petak, 5. kolovoza na zagrebačkom Trgu bana Jelačićabit će održana revija dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata"Da se ne zaboravi - 14 godina poslije".
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - U prigodi Dana domovinske zahvalnosti i Dana pobjede u petak, 5. kolovoza na zagrebačkom Trgu bana Jelačića bit će održana revija dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata "Da se ne zaboravi - 14 godina poslije".

Priopćila je to danas Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) Podravka koja je uz Udrugu branitelja Domovinskog rata INA - Naftaplin i organizator te priredbe.

Po riječima predsjednika UBIUDR Podravka Mladena Pavkovića na otvorenom prostoru, odnosno na velikom platnu kod spomenika bana Jelačića, bit će prikazana tri filma s početkom u 21 sati.

Riječ je o filmovima "Dr. Franjo Tuđman - prvi hrvatski predsjednik" autora Obrada Kosovca, te "Hrvatski Domovinski rat" i "Za slobodnu Hrvatsku" autora Mladena Pavkovića.

Film o prvom hrvatskom predsjedniku traje petnaest minuta, dok su ostala dva polusatni filmovi, pojasnio je Pavković.

Napomenuo je i kako je materijal za filmove korišten iz arhive Hrvatske televizije.

Reviju dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata UBIUDR Podravka organizira već treću godinu zaredom na Dan domovinske zahvalnosti i Dan pobjede, 5. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙