FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjereni potres ponovno pogodio Tokio

TOKIO, 28. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Potres jačine 5,1 stupanj poRichteru pogodio je šire područje Tokija u četvrtak, nepuni tjedannakon što je japansku prijestolnicu uzdrmao najjači potres uposljednjih 13 godina.
TOKIO, 28. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Potres jačine 5,1 stupanj po Richteru pogodio je šire područje Tokija u četvrtak, nepuni tjedan nakon što je japansku prijestolnicu uzdrmao najjači potres u posljednjih 13 godina.

U potresu u četvrtak, s epicentrom 50 kilometara ispod Zemljine površine sjeveroistočno od Tokija, nitko nije ozlijeđen niti je učinjena šteta, a samo je nakratko prekinut željeznički i zračni promet. Objavljeno je da nema opasnosti od tsunamija.

U potresu u subotu, snage 6 stupnjeva po Richteru, ozlijeđeno je 27-ero ljudi. Bio je to najjači potres u Tokiju od godine 1992.

Iako su u Japanu ljudi naviknuti na potrese, ovotjedni su upozorili stanovnike na "superpotres", koji se može dogoditi svakog trenutka i usmrtiti tisuće ljudi.

Japan je na spoju četiriju tektonskih ploča i svake je godine izložen mnogobrojnim potresima, a vlasti stalno pozivaju stanovnike da se pripreme "za onaj veliki". Takav je u Kobeu prije deset godina usmrtio 6400 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙