FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 29. srpnja do 1. kolovoza

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuidućih će dana biti uglavnom nepovoljna zbog visokih temperatura isparine, pa se kronični bolesnici trebaju čuvati napora, a svi građanipojačanog ultravioletnog zračenja, izvijestio je danas Zavod za javnozdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti uglavnom nepovoljna zbog visokih temperatura i sparine, pa se kronični bolesnici trebaju čuvati napora, a svi građani pojačanog ultravioletnog zračenja, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će situacija biti nepovoljna zbog velike vrućine i sparine te pada tlaka zraka. Tijekom dana moguće su pojave osjećaja umora i nervoze, te pad koncentracije, a noću slabiji san. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima. Kroničnim srčanim bolesnicima preporučuje se izbjegavanje tjelesnog napora, unos dovoljnih količina tekućine te obavljanje potrebnih dnevnih aktivnosti u jutarnjim satima. Koncentracija peluda drveća i trava u zraku bit će niska, a korova visoka. Pojavila su se prva peludna zrnca ambrozije i pelina. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 7-8), pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) i izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

U subotu će prilike i dalje biti nepovoljne zbog velike vrućine i sparine te pada tlaka. Nastavlja se razdoblje u kojem se javlja osjećaj umora i poteškoća sa snom. Kroničnim plućnim bolesnicima se preporučuje zadržavanje u kućnim uvjetima, a kroničnim srčanim bolesnicima izbjegavanje tjelesnog napora, unos dovoljnih količina tekućine i obavljanje potrebnih dnevnih aktivnosti u jutarnjim satima. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 7-8), pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) i izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

U nedjelju će stanje biti relativno nepovoljno zbog sparine. Nastavlja se razdoblje u kojem se javlja osjećaj umora i poteškoća sa snom. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 6-8), pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) i izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

U ponedjeljak situacija će biti relativno povoljna, krajem dana u pogoršanju. Kod osoba osjetljivih na vrijeme moguća je pojava nervoze, a navečer lakše poteškoće sa snom. Kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu, a blaže tegobe mogli bi osjetiti i reumatski bolesnici. Koncentracija peluda drveća i trava u zraku bit će niska, a korova visoka. Pojavila su se prva peludna zrnca ambrozije i pelina. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 6-8), pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) i izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙