FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisačka županija: više slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji

SISAK, 28. srpnja 2005. (Hina) - Sedamdesetpetogodišnjeg muškarca spodručja Gvozda policija je danas uhitila i predala istražnom sucuŽupanijskog suda u Sisku, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje zbogosnovane sumnje da se od travnja 2002. do sada nasilnički ponašaoprema svojoj kćeri, njezinu nevjenčanu suprugu i maloljetnu unuku.
SISAK, 28. srpnja 2005. (Hina) - Sedamdesetpetogodišnjeg muškarca s područja Gvozda policija je danas uhitila i predala istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje zbog osnovane sumnje da se od travnja 2002. do sada nasilnički ponašao prema svojoj kćeri, njezinu nevjenčanu suprugu i maloljetnu unuku.

Policijski službenici iz Gvozda sumnjiče muškarca da je u više navrata u pijanu stanju vrijeđao kćer, njezina nevjenčana supruga i maloljetna unuka, vikao na njih, prijetio im da će ih ubiti i zapaliti, te iseliti iz njegove kuće u kojoj borave.

Utvrđeno je da je 26. srpnja oko 19,20 sati došao u njihovu kuću pod utjecajem alkohola od 2,21 promila, držeći u jednoj ruci sjekiru, a u drugoj veći nož, kojima im je prijetio. Na mjestu nasilničkog ponašanja intervenirala je policija koja je mu je oduzela sjekiru i nož.

Zbog nasilja u obitelji, te zapuštanja i zlostavljanja djeteta jučer je uhićen 32-godišnji muškarac s petrinjskog područja, koji će danas biti sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Policija je kriminalističkom obradbom utvrdila da se od 2001. do sada nasilnički ponašao prema supruzi. Prikupljeni su podaci da ju je verbalno i fizički napadao i prijetio joj ubojstvom, što je činio u nazočnosti sedmogodišnjeg djeteta.

Slučaj nasilničkog ponašanja u obitelji dogodio se i jučer oko 21,30 sati u Desnom Trebarjevu u općini Martinskoj Vesi, kad se 67-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola nasilnički ponašao prema supruzi.

Policija ga sumnjiči da je ženu rukama hvatao za vrat i udarao njezinim tijelom o zid, zatim u kući razbio vrata, dok je sina, koji ga je pokušao spriječiti u nasilničkom ponašanju, udario nogom u trbuh.

U obitelji u Desnom Trebarjevu intervenirali su policijski službenici koji su počinitelja uhitili zbog bojazni da će nastaviti s nasiljem, pri čemu ih je vrijeđao i omalovažavao. Uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nasilja u obitelji, remećenja javnog reda i mira, te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, policija će počinitelja danas predati Prekršajnom sudu u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙