FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pozitivni pomaci drugog dana pregovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu

PEKING, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Opća sjednica šestostranihizaslanstava koja sudjeluju na pregovorima o sjevernokorejskomnuklearnom programu održana je u srijedu u Pekingu, a sudionici ističuda je ozračje na sjednici bilo pozitivno.
PEKING, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Opća sjednica šestostranih izaslanstava koja sudjeluju na pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu održana je u srijedu u Pekingu, a sudionici ističu da je ozračje na sjednici bilo pozitivno.

Rasprava drugog dana četvrtog kruga pregovora trajala je dva i pol sata, kako navodi japanski dužnosnik, a tijekom poslijepodneva planira se održavanje bilateralnih susreta.

"Pozornost će se posvetiti razgovorima između SAD-a i Sjeverne Koreja, a naš cilj želimo postići prateći njihove konzultacije", rekao je vođa japanskog izaslanstva Kenichiro Sasae.

"Od Sjeverne Koreje ćemo zatražiti stratešku odluku", dodao je Sasae.

Amerikanci i Sjevernokorejci održali su u ponedjeljak i u utorak dva bilateralna susreta.

Prema južnokorejskim izvorima, Sjeverna Koreja je u srijedu objavila da je spremna napustiti svoje nuklearne programe ako SAD sa svoje strane prestane voditi neprijateljsku politiku prema Sjevernoj Koreji.

"Sjeverna Koreja je spremna odbaciti svoje nuklearne programe, ako Sjeverna Koreja i SAD normaliziraju svoje odnose i stvore ozračje povjerenja", izjavio je šef sjeverno-korejskog izaslanstva Kim Gye-Gwan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙