FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

ZAGREB/MONTREAL - Četvrtog dana plivačkih natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Montrealu u kvalifikacijama je nastupilo dvoje hrvatskih predstavnika, te su oboje izborili nastup u polufinalu u večernjem dijelu programa. Sanja Jovanović je na 50 metara leđo isplivala 14. rezultat kvalifikacija, dok je Duje Draganja na 100 metara slobodno u polufinale ušao sa sedmim vremenom kvalifikacija. Jovanović je u kvalifikacijama plivala 29.27 sekundi što je samo devet sotinki sporije od njezinog hrvatskog rekorda, ali će u večernjem dijelu programa za ulazak u finale vjerojatno trebati plivati novi rekord. Najbrža u kvalifikacijama bila je Kineskinja Gao Chang s vremenom 28.70 ispred Japanke Mai Nakamure (28.92) i Njemice Janine Pietsch (28.95). Draganja je u svom kvalifikacijskom nastupu na 100 slobodno plivao 49.31 sekundi, te se bez problema plasirao u polufinale. Ovaj rezultat je za 24 stotinke slabiji od njegova hrvatskog rekorda, no ostavio je dojam kako bi u večernjem dijelu programa mogao biti i brži. Najbrži u kvalifikacijama bio je Talijan Filippo Magnini sa 48.97 sekundi ispred Južnoafrikanca Ryka Neethlinga sa 49.04 i Amerikanca Michaela Phelpsa sa 49.23.

ZAGREB/BUDIMPEŠTA - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Budimpešti. U 2. kolu uvjerljivo je pobijedila 93. igračicu svijeta Nijemicu Juliju Schruff sa 6-2, 6-2. Ovo je prvo četvrtfinale za Kostanić nakon više od godinu dana. Posljednji puta je igrala u četvrtfinalu na turniru u Beču, u svibnju prošle godine.

ZAGREB - Rukometaši Zagreba mogu biti zadovoljni ždrijebom skupina Lige prvaka, koji je danas održan u Barceloni. Najtrofejniji hrvatski klub nalazi se u skupini sa španjolskim Portland San Antoniom, švicarskim Schaffhausenom, te makedonskim Pelisterom. Zagreb i Portland San Antonio najveći su favoriti za prva dva mjesta u skupini, odnosno plasman u osminu finala. Za Portland igraju hrvatski reprezentativci Venio Losert i Ivano Balić. Portland je bio europski prvak 2001., a prošle sezone ispali su u osmini finala Lige prvaka od Barcelone, koja je otišla do kraja, odnosno do europske krune. Zagreb je prije dvije sezone igrao u četvrtfinalu Lige prvaka, a prošle je bio treći skupini, iza Montpelliera i Zaporožja, pa je natjecanje nastavio u Kupu kupova, gdje je u finalu poražen od španjolskog Ademar Leona. Ne treba podcijeniti ni švicarski Schaffhausen, kojeg trenira proslavljeni hrvatski reprezentativac Goran Perkovac.

UMAG - Šesnaesto izdanje ATP turnira u Umagu pamtit će se po dosad nezabilježenoj posjeti i interesu za turnir. U prva dva dana turnira ponedjeljak i utorak, za koje je prijašnjih godina vladao ipak manji interes, a prodano je ukupno oko 6000 ulaznica, što je apsolutni rekord. Kako je kapacitet umaškog Središnjeg terena oko 3150 mjesta, znači da su tribine bile skoro rasprodane već za susret 1. kola. Danas su prema neslužbenim podacima ulaznice za 2. kolo rasprodane i prije dvoboja Corije i Mantille. Direktor turnira Slavko Rasberger naručio je dodatnih 200 sjedalica koje stižu u četvrtak, dok su organizatori suočeni sa svakodnevnim upitima glede ulaznica za polufinale i finale. Nije samo velik interes gledatelja, u Umag su na tenis pohrlile i brojne poznate osobe poput predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, bivšega predsjednika slovenskog parlamenta Cirila Ribičiča, saborskog zastupnika Slavena Letica, nogometaša Igora Cvitanovića i brojnih drugih.

UMAG - Češki tenisači Jiri Novak i Lukas Dlouhy plasirali su se u srijedu u četvrtfinale ATP turnira u Umagu, a kako će u sljedećem kolu igrati međusobno, Umag će sigurno imati češkog polufinalista. Dlouhy je lako, sa 6:3, 6:2 svladao Iliju Bozoljca, dok je puno poznatiji Novak spasio dvije meč lopte protiv Španjolca Alberta Portasa i slavio sa 6:0, 4:6, 7:5. Nakon što je Novak, 23. igrač na ATP ljestvici, dobio sa 6:0 prvi set, očekivala se laka pobjeda Čeha, koji u Umagu lovi osmi naslov u karijeri. Međutim, Portas se iznenađujuće vratio u drugom setu, a u trećem je kod vodstva 5:4 servirao za pobjedu, propustivši dvije meč-lopte. Tridesetogodišnjem Novaku je to bilo dovoljno da iskoristi psihološku prednost i prođe u četvrtfinale, dok Portasu ostaju parovi, gdje je u Umagu ima daleko više uspjeha, pobijedio je 2000, a dvije godine kasnije je igrao finale. Dvadesetdvogodišnji Dlouhy je pobjedom protiv jednako nepoznatog Srbina Bozoljca došao do uspjeha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙