FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ERDOGAN PROTIV IZRAZA "ISLAMSKI TEROR"

ANKARA, 27. srpnja 2005. (Hina) - Turski premijer Recep Tayyip Erdogansugerirao je domaćim i svjetskim medijima da nakon bombaškiheksplozija u Londonu i Šarm el Šeiku ne koriste izraz "islamski iliislamistički teror", piše u srijedu visokonakladni istanbulski listHurriyet.
ANKARA, 27. srpnja 2005. (Hina) - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan sugerirao je domaćim i svjetskim medijima da nakon bombaških eksplozija u Londonu i Šarm el Šeiku ne koriste izraz "islamski ili islamistički teror", piše u srijedu visokonakladni istanbulski list Hurriyet.

Umjesto toga, rekao je Erdogan, bilo bi znato bolje definirati bombaške akcije kao "vjerski teror". "To što su neki muslimani počinili teror ne znači da islam mora platiti cijenu takvih zlodjela", kazao je.

Turski premijer je označio islam kao religiju mira i ljubavi. Erdogan je, da bi potkrijepio svoju tvrdnju, citirao Kur'anski ajet u kojem se doslovice kaže da "ubojstvo samo jednog nevinog čovjeka znači isto što i ubojstvo cijeloga svijeta".

Hurriyet tvrdi da će Erdogan, koji se nalazi u službenom posjetu Velikoj Britaniji, potporu za svoju definiciju "vjerski teror", umjesto "islamski teror" zatražiti i od svog londonskog domaćina Tony Blaira. (

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙