FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krk: "Jadroliniji" zakonski prepustiti koncesije na pojedine linije za otoke

RIJEKA,27. srpnja 2005.(Hina) - Gradonačelnik Krka Darijo Vasilićustvrdio je danas da rok za koncesioniranje linija za otoke trebaprodužiti na deset godina, a "Jadroliniji" treba zakonski prepustitikoncesije na pojedine linije.
RIJEKA,27. srpnja 2005.(Hina) - Gradonačelnik Krka Darijo Vasilić ustvrdio je danas da rok za koncesioniranje linija za otoke treba produžiti na deset godina, a "Jadroliniji" treba zakonski prepustiti koncesije na pojedine linije.

Vasilić je na današnjoj konferenciji za novinare u Primorsko-goranskom savezu, komentirao prijedlog Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu koji se nalazi u saborskoj proceduri.

Prijedlogom o koncesioniranju svih 46 linija priprema se privatizacija "Jadrolinije". Povezivanje otoka s kopnom nacionalni je interes, a oduzimanjem koncesija "Jadroliniji" za pojedine linije značajno se slabi njezina vrijednost, što vodi gašenju te tvrtke, ocijenio je Vasilić.

Od 46 linija samo je šest profitabilno, pa bi nerantabilne linije bile u opasnosti da prestane njihovo održavanje.

Govoreći o prijedlogu Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, Vasiliće rekao da bi u zakonu trebao biti utvrđen pojam regije kao treće razine lokalne i područne samouprave. Založio se za veće nadležnosti općina, gradova, županija i takvih regija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙