FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mianmar neće predsjedavati ASEAN-om 2006.

VIENTIANE, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Forum zemalja jugoistočneAzije (ASEAN) u utorak je objavio u Vientianeu da Mianmar (bivšaBurma) neće preuzeti predsjedavanje tom organizacijom 2006. godine,nakon što je mjesecima međunarodna zajednica vršila pritisak na vojnuhuntu u Rangoonu zbog stalnih kršenja ljudskih prava.
VIENTIANE, 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Forum zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u utorak je objavio u Vientianeu da Mianmar (bivša Burma) neće preuzeti predsjedavanje tom organizacijom 2006. godine, nakon što je mjesecima međunarodna zajednica vršila pritisak na vojnu huntu u Rangoonu zbog stalnih kršenja ljudskih prava.

"Dogovorili smo se da će Mianmar, kada bude spreman voditi organizaciju, to onda i raditi", kazao je laoski ministar vanjskih poslova Somsavat Lengsavat.

Ovaj je slučaj tema trodnevnog pripremnog sastanka ministara vanjskih polsova ASEAN-a koji je počeo u utorak u Vientianeu.

Mjesecima SAD i EU prijete da će bojkotirati svoje sastanke s ASEAN-om ako hunta koju se osuđuje zbog držanja u pritvoru dobitnice Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi, preuzme vođenje te organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙