FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice zatražila od Tajlanda da izvrši pritisak na Mianmar

PHUKET, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Tajland mora izvršitipritisak na mianmarsku vojnu vlast da oslobodi demokratsku čelnicuAung San Suu Kyi i druge političke disidente, izjavila je uponedjeljak američka državna tajnica Condoleezza Rice.
PHUKET, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Tajland mora izvršiti pritisak na mianmarsku vojnu vlast da oslobodi demokratsku čelnicu Aung San Suu Kyi i druge političke disidente, izjavila je u ponedjeljak američka državna tajnica Condoleezza Rice.

"S vremena na vrijeme čujemo uvjeravanja da će biti postignut napredak, ali se čini da tamo nikad neće biti napretka", rekla je Rice novinarima nakon susreta s tajlandskim premijerom Thaksinom Shinawatrom.

Ona je zamolila Tajland, koji ima odnose s Mianmarom, da nastavi vršiti pritisak na tu zemlju kako bi oslobodila političke disidente.

Rice, koja je doputovala na Tajland kako bi obišla područje pogođeno tsunamijem 26. prosinca, odbila je reći je li sudjelovanje Mianmara na velikoj azijskoj konferenciji o sigurnosti kasnije ovog mjeseca razlog zbog kojeg ona neće nazočiti tom skupu.

Prema njezinim riječima, druga "bitna putovanja" su razlog zbog kojeg će ona biti prva američka državna tajnica u više od dva desetljeća koja neće sudjelovati na konferenciji koju saziva Asocijacija zemalja u jugoistočnoj Aziji (ASEAN).

"Vrlo mi je žao da neću moći ići na summit ASEAN-a ove godine...jer mislim da je to vrlo važna organizacija s kojom želimo više raditi", kazala je Rice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙