FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lansiranje Discoveryja i dalje ovisi o vremenskim uvjetima

WASHINGTON, 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Lansiranje raketoplanaDiscovery koje je planirano za utorak ujutro ovisi o vremenskimuvjetima, sa 40 posto izgleda da vrijeme ne bude povoljno zapolijetanje, prema najnovijim prognozama objavljenim u ponedjeljak.
WASHINGTON, 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Lansiranje raketoplana Discovery koje je planirano za utorak ujutro ovisi o vremenskim uvjetima, sa 40 posto izgleda da vrijeme ne bude povoljno za polijetanje, prema najnovijim prognozama objavljenim u ponedjeljak.

"Gomilanje oblaka, kiša i oluje u visinama naša su glavna briga na dan lansiranja", istaknula je Kathy Winters, meteorologinja zračnih snaga na konferenciji za tisak.

"Uzgred pratimo i tropsku oluju Franklin" koja se polako premješta prema istoku i sjeveroistoku, nekoliko stotina kilometara od obala Floride.

Lansiranje će se otkazati ukoliko se oluja pojavi u krugu od 37 kilometara od centra Kennedy u Capa Canaveralu, jer bi to moglo ugroziti prisilno slijetanje rakete bude li problema kod polijetanja.

Vedro nebo važno je i radi snimanja i fotografiranja raketoplana kako bi se vidjelo ima li oštećenja na termičkoj oplati.

Lansiranje je planirano u utorak u 10.39 sati po lokalnom vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙