FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaza: Neuspio izraelsko-palestinski ministarski sastanak

GAZA, 24. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sastanak izraelskog ministra obraneShaula Mofaza i palestinskog ministra unutarnjih poslova Nasra Yussefau nedjelju navečer, čija je svrha bila početi s pripremama zaizraelsko povlačenje iz pojasa Gaze predviđeno za polovinu kolovoza,"završio je neuspješno", izvijestio je glasnogovornik Yussefovaureda.
GAZA, 24. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sastanak izraelskog ministra obrane Shaula Mofaza i palestinskog ministra unutarnjih poslova Nasra Yussefa u nedjelju navečer, čija je svrha bila početi s pripremama za izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze predviđeno za polovinu kolovoza, "završio je neuspješno", izvijestio je glasnogovornik Yussefova ureda.

"Sastanak je završio neuspješno. Nije postignut nikakav rezultat. Nismo dobili nikakve odgovore na pitanja koja se odnose na datume i mehanizme povlačenja kao ni što će biti s infrastrukturom i kućama u naseljima iz kojih se trebaju iseliti njihovi stanovnici", rekao je glasnogovornik palestinskog ministra Taufik Abu Khussa.

Mofaz je, prema vlastitim riječima, od svojeg sugovornika zatražio da palestinska samouprava "kaže tko je naručio napad u kojemu je u nedjelju rano ujutro stradao jedan izraelski par u pojasu Gaze", jer će u protivnom "to učiniti Izraelci".

Mofaz je od palestinskih vlasti također zatražio da "pokažu kakve su mjere pokrenuli protiv Hamasa te da pokrenu energične i vidljive akcije protiv njih", bez čega Izrael nije spreman prijeći na ostala pitanja.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice koja je od četvrtka do subote boravila u regiji, od izraelskih i palestinskih dužnosnika zatražila je izravnu suradnju koja bi trebala zajamčiti uspješno povlačenje iz pojasa Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙