FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ove godine dva milijuna Talijana manje ide na godišnji odmor

RIM, 23. srpnja 2005. (Hina/AR) - Ove godine će na ljetni odmor otićidva milijuna Talijana manje nego prošle godine i potrošit će trimilijarde eura manje, objavio je u subotu list Corriere della Serarezultate istraživanja koje je provela institut Swg-Confesercenti oovogodišnjim turističkim namjerama Talijana.
RIM, 23. srpnja 2005. (Hina/AR) - Ove godine će na ljetni odmor otići dva milijuna Talijana manje nego prošle godine i potrošit će tri milijarde eura manje, objavio je u subotu list Corriere della Sera rezultate istraživanja koje je provela institut Swg-Confesercenti o ovogodišnjim turističkim namjerama Talijana.

Oko 21 milijun Talijana će ovoga ljeta otići na odmor, odnosno dva manje u odnosu na prošlu godinu, ali taj pad nije iz straha od terorizma, već zbog bojazni za budućnost, kako radnu tako imovinsku, koja navodi na štednju. Oko 60 posto Talijana ostat će u talijanskim ljetovalištima, dok će ostali otići u Španjolsku, Francusku, Grčku, Hrvatsku i Veliku Britaniju.

Na 92 posto Talijana opasnosti od terorizma nije utjecala, dok je najviše, 30 posto, na ovogodišnje ljetovanje utjecala cijena, zatim radne obveze koje su ih zadržale na poslu (18 posto) itd. Glede smještaja oko 10 posto više Talijana će otići u svoje vikendice, kod prijatelja ili rodbine, a 6 posto će ih ići manje u hotele.

Čak oko 35 posto Talijana ove će godine (prošle 28 posto) provesti samo tjedan dana na ljetovanju posebno u kolovozu kada će na odmor otići 71 posto od 21 milijun onih koji će otići na ljetni odmor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙