FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijen sumnjivac; al Qaeda tvrdi da je odgovorna za bombe

LONDON/ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Britanska policija jepotvrdila da je u petak ubila muškarca na postaji podzemne željezniceu Stockwellu, na jugu Londona, a al Qaeda je istovremeno preuzelaodgovornost za eksplozije od četvrtka, javljaju novinske agencije.
LONDON/ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Britanska policija je potvrdila da je u petak ubila muškarca na postaji podzemne željeznice u Stockwellu, na jugu Londona, a al Qaeda je istovremeno preuzela odgovornost za eksplozije od četvrtka, javljaju novinske agencije.

Televizijska postaja Sky je objavila, pozivajući se na sigurnosne izvore, da je ubijeni bio jedan od umiješanih u pokušaj bombaških napada u četvrtak, javio je Reuters.

Londonska policija potvrdila je da je u postaji ubijen muškarac, no odbila je komentirati tvrdnje da je riječ o osumnjičenom bombašu samoubojici.

Istovremeno je prekinuta uzbuna u džamiji u istočnom dijelu grada koju su ranije policajci opkolili i pretražili, no nisu pronašli ništa sumnjivo.

"Postojala je prijetnja bombaškog napada u džamiji u istočnom Londonu", rekao je policijski dužnosnik na mjestu događaja u četvrti Whitechapel. "Teren je čist", dodao je.

U petak je i skupina povezana s al Qaedom preuzela preko Interneta odgovornost za najnovije eksplozije u londonskom prometnom sustavu, javio je AP.

Tri podzemna vlaka i jedan gradski autobus pogodile su male, gotovo istodobne eksplozije u četvrtak. Putnici u najmanje dva vlaka rekli su da su navodni napadači pobjegli nakon eksplozija, a policija kaže da su možda eksplodirali detonatori, ali ne i bombe.Sigurnosni stručnjaci kažu kako još nije jasno zašto bombe nisu eksplodirale.

Skupina Brigade Abu Hafs al Basri koja je preuzela odgovornost za napade u četvrtak već je preuzela odgovornost i za bombaške napade u Londonu 7. srpnja u kojima su poginule 52 osobe te četiri bombaša samoubojice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙