FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Novi val napada na iračke policajce, najmanje 11 mrtvih

BAGDAD, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Jedanaest osoba, među kojimasedam policajaca, ubijeno je u petak u napadima u Bagdadu i okolici,izvijestila je policija.
BAGDAD, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Jedanaest osoba, među kojima sedam policajaca, ubijeno je u petak u napadima u Bagdadu i okolici, izvijestila je policija.

Skupina naoružanih muškaraca u automobilu pucala je na policajce koji su patrolirali u policijskom vozilu u bagdadskoj četvrti Baladayat. Dvojica policajaca su ubijena, a treći je teško ozlijeđen.

Oko 11 sati po mjesnom vremenu u središtu Bagdada ubijena su dvojica pripadnika posebnih postrojbi iračke policije odjeveni u civilna odjela, kada su na njih pucali naoružani muškarci iz jednog automobila. Na sličan način smrtno su stradala dvojica policajaca u ophodnji kada je iz automobila na njih oko 13.30 pucao naoružani muškarac.

U jutrošnjoj eksploziji bombe kućne izrade na glavnoj cesti prema južnome izlazu iz Latifiyaha, 40 km južno do Bagdada, smrtno su stradala dva civila, a troje ih je ozlijeđeno. "Cilj eksplozije bila je iračka patrola, no nastradali su civili u trima automobilima", rekao je lokalni policijski časnik.

Agencija France presse javlja kako su jutros pronađena mrtva tijela trojice braće. Istraga je pokazala da su ubijeni hicima ispaljenim u predio glave i prsnog koša. Dvojica su bili policajci, a jedan je u sjevernom dijelu grada bio imam. Sva trojica oteta su iz svog doma u četvrtak navečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙