FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: tri poginula u dvostrukom samoubilačkom atentatu

BAGDAD, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Jedan je civil ubijen, a šest jeosoba ranjeno u četvrtak u dvostrukom samoubilačkom atentatu na ulazuu "zelenu zonu", dio u središtu Bagdada u kojemu su na snazi jakemjere sigurnosti, priopćio je izvor u ministarstvu unutarnjihposlova.
BAGDAD, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Jedan je civil ubijen, a šest je osoba ranjeno u četvrtak u dvostrukom samoubilačkom atentatu na ulazu u "zelenu zonu", dio u središtu Bagdada u kojemu su na snazi jake mjere sigurnosti, priopćio je izvor u ministarstvu unutarnjih poslova.

Oko 9.00 sati (5.00 po GMT-u), samoubojica je aktivirao automobil s eksplozivom na ulazu u "zelenu zonu" u kojoj su sjedište iračke vlade te američko i britansko veleposlanstvo, navodi isti izvor.

Nekoliko sekunda kasnije, drugi samoubojica koji je išao pješice, aktivirao je eksploziv stotinjak metara dalje, ispred policijske postaje Salhiyah. Oba napadača su poginula.

Treći možebitni samoubojica, ranjen je u glavu tijekom druge eksplozije, rekao je za AFP policijski časnik koji je dodao da je čovjek, s eksplozivom oko sebe, otkriven kako leži bez svijesti, u trenutku dok je policija odvozila ranjenike.

Kako navodi časnik, potencijalni napadač samoubojica, dvadesetogodišnji mladić, imao je bradicu i "nije sličio na Iračanina. Možda je bio Sirijac ili Libanonac."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙