FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U indijskom Gujaratu roditelji mladenaca moraju odobriti brak

NEW DELHI, 22. srpnja 2005. (Hina/dpa) - U zapadnoj indijskoj državiGujarat donesen je novi zakon prema kojemu će brak mladenaca moratiodobriti i njihovi roditelji, prenose indijski mediji.
NEW DELHI, 22. srpnja 2005. (Hina/dpa) - U zapadnoj indijskoj državi Gujarat donesen je novi zakon prema kojemu će brak mladenaca morati odobriti i njihovi roditelji, prenose indijski mediji.

Jedan par iz pokrajine Surat bio je šokiran kada im je općinski vjećnik priopćio da će ih vjenčati tek kada donesu pismeni pristanak njihovih roditelja. "U njihovim su se očima pojavile suze kad su shvatili da bi se izgledi za njihovo vjenčanje mogli smanjiti ili da bi ono moglo i izostati", rekla je za list Times of India odvjetnica para Ashit Mehta.

Do sada je u Gujaratu odbijeno najmanje 40 parova koji su se željeli vjenčati, ne znajući za novi zakon. Zakon o roditeljskom odobrenju za sada vrijedi samo u državi Gujarat gdje su se mnogi roditelji žalili da su im kćerke prisiljene na brak.

I u drugim indijskim državama tradicionalni je običaj da se sklapaju prethodno dogovoreni brakovi, no u urbanim sredinama taj je običaj sve rjeđi i brakovi se, piše Times of India, sve češće sklapaju iz ljubavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙