FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: Naoružana skupina otela alžirskog diplomata

BAGDAD, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Skupina naoružanih muškaracaotela je u četvrtak najvišeg alžirskog izaslanika u Bagdadu, čime jenastavljen niz napada na diplomate u glavnome iračkom gradu,izvijestile su agencije.
BAGDAD, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Skupina naoružanih muškaraca otela je u četvrtak najvišeg alžirskog izaslanika u Bagdadu, čime je nastavljen niz napada na diplomate u glavnome iračkom gradu, izvijestile su agencije.

Zaposlenik alžirskog veleposlanstva u Bagdadu telefonom je za Reuters potvrdio da je šef misije u Bagdadu Ali Billaroussi otet. Policija je izvijestila kako su Billaroussija i diplomatskog atašea Azzedinea bin Fadija na ulici ispred jednog restorana oteli naoružani muškarci, uguravši ih potom u svoje automobile te su ih odvezli u nepoznatom smjeru.

Početkom mjeseca pripadnici iračkog ogranka al-Qaide oteli su egipatskog veleposlanika Ihaba el-Sherifa, kojega su ubrzo nakon otmice ubili. Zaprijetili su da će s otmicama i ubojstvima visokih diplomatskih predstavnika nastaviti. Dva dana nakon otmice egipatskog diplomata naoružani muškarci pucali su na automobile u kojima su se nalazili diplomatski predstavnici Pakistana i Bahreina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙