FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski muftija osudio otmice i samoubilačke napade u Iraku

KAIRO, 17. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Novi sirijski Veliki muftijaosudio je otmice i samoubilačke napade u Iraku istaknuvši kako će sejoš više angažirati na sprečavanju porasta fundamentalizma kodpripadnika svih muslimanskih zajednica, objavljeno je u nedjeljnomizdanju lista al-Hayat.
KAIRO, 17. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Novi sirijski Veliki muftija osudio je otmice i samoubilačke napade u Iraku istaknuvši kako će se još više angažirati na sprečavanju porasta fundamentalizma kod pripadnika svih muslimanskih zajednica, objavljeno je u nedjeljnom izdanju lista al-Hayat.

Najviši sirijski duhovni poglavar, Veliki muftija šeik Ahmed Badr el-Dein Hassun, u intervjuu je također rekao kako "islam ne dopušta otmice".

Istaknuo je da je u stalnom kontaktu sa zajednicama sunitskih i šijitskih svećenika u Iraku, te da ih redovito poziva da prestanu s takvom praksom "jer je to zločin koji je u suprotnosti s islamom".

Svrha njegovih kontakata sa sunitskim i šijitskim klericima je "sprečavanje samoubilačkih napada koje utječu negativno na cijeli irački narod." Veliki muftija smatra da "sve islamske zajednice moraju pronaći zajednički jezik i angažirati se na zaustavljanju širenja fundamentalizma."

Hassun je umjereni klerik. Doktorirao je na odsjeku za islamsku pravnu znanost na egipatskom Sveučilištu Al-Azhar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙