FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Portugalci i Španjolci bore se protiv šumskih požara

LISABON/MADRID, 21. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Gotovo 3.000 portugalskihvatrogasaca i dobrovoljaca u četvrtak se angažiralo na gašenju desetakpožara koji su se razbuktali u Portugalu, posebno u njegovu sjevernomi središnjem dijelu, a agencije javljaju kako je u jednom od požaraživot izgubio stariji muškarac.
LISABON/MADRID, 21. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Gotovo 3.000 portugalskih vatrogasaca i dobrovoljaca u četvrtak se angažiralo na gašenju desetak požara koji su se razbuktali u Portugalu, posebno u njegovu sjevernom i središnjem dijelu, a agencije javljaju kako je u jednom od požara život izgubio stariji muškarac.

U mjestu Alvaiazere sjeverno od svetišta Fatime u srijedu su pronađeni izgorjeli ostaci tijela starijeg muškaraca. Iz tog je područja evakuirano gotovo 50 stanovnika. U središnjem dijelu zemlje vatra je zahvatila jedan dio prirodnog rezervata Serra da Estrela.

S vatrom se bore i Španjolci. Veliki požar u središnjoj pokrajini Guadalajara koji je opustošio 13.000 hektara šume i odnio 11 ljudskih života, uglavnom dobrovoljnih vatrogasaca, stavljen je pod kontrolu.

Vlastima se predbacuje da su se preslabo angažirale na pružanju pomoći. Španjolski premijer Jose Luis Zapatero izjavio je kako će se vlada pobrinuti da se što prije uspostavi Centar za koordinaciju i borbu protiv požara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙