FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Desetine šumskih požara u Portugalu i Španjolskoj

LISABON, 12. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Desetine šuskih požara uutorak su bjesnile u Portugalu i Španjolskoj, zemljama koje je ovegodine ljetna suša posebno teško pogodila.
LISABON, 12. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Desetine šuskih požara u utorak su bjesnile u Portugalu i Španjolskoj, zemljama koje je ove godine ljetna suša posebno teško pogodila.

Samo je u okolici portugalskog lučkoga grada Portoa gorila šuma na više od 20 lokacija, javio je portugalski radio. U blizini Gouveie u unutrašnjosti zemlje plamen je zahvatio i zaštićeni park prirode Serra da Estrela (Zvjezdano gorje). Tamo je stotinjak vatrogasaca danonoćno u akciji uz potporu helikoptera i kanadera, međutim gašenje je otežano zbog teško pristupačnog planinskog terena. Za nezapamćeno vrućeg ljeta prije dvije godine Portugal je doživio najgore požare u svojoj povijesti, prilikom kojih je izgorjelo 425 tisuća hektara šume.

U Španjolskoj su se u utorak vatrogasci također borili s više velikih požara. U Galiciji na sjeverozapadu zemlje je oko Ourensea istodobno izbilo čak sedam požara zbog čega vlasti sumnjaju da su podmetnuti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙