FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biščević s japanskim izaslanstvom o reformi UN-a

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanjaHido Biščević primio je u utorak u Ministarstvu vanjskih poslova ieuropskih integracija (MVPEI) izaslanstvo Japana koje je predstavilonacrt rezolucije o reformi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda odstrane skupine G4 (Japan, Njemačka, Indija, Brazil).
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević primio je u utorak u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) izaslanstvo Japana koje je predstavilo nacrt rezolucije o reformi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda od strane skupine G4 (Japan, Njemačka, Indija, Brazil).

Kako je priopćeno iz Ministarstva, japanska je strana, predvođena Keishirom Fukushimom, državnim tajnikom za vanjske poslove Japana, istaknula kako je veliki broj država, među kojima su i neke članice Europske unije, već podržao predstavljeni prijedlog reforme UN-a koju zastupa skupina G4, a očekuje se potpora rezoluciji i od strane država članica Afričke unije. S njima će se, stoji u priopćenju, predstavnici skupine G4 sastati 17. srpnja

Biščević je rekao da Hrvatska podržava potrebu reforme Ujedinjenih naroda kako bi se djelovanje te organizacije prilagodilo aktualnom stanju i izazovima u svijetu.

Glede bilateralnih odnosa, u priopćenju se kaže da su obje strane zadovoljne "visoko razvijenim odnosima", istaknuvši pritom uspješnu prezentaciju Hrvatske na ovogodišnjem EXPO-u u Japanu, koji su u travnju posjetile potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović. Prema istom izvoru, u rujnu se očekuje posjet Japanu i predsjednika Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙