FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Dnevni avaz: Pozitivne Sanaderove poruke

SARAJEVO,24. lipnja(Hina) - "Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader,otvarajući most na Savi kod Jasenovca, konstatirao je da u europskubudućnost Hrvatska i BiH trebaju ići zajedno, a imajući u viduraspoloženje manjeg ali vrlo agresivnog dijela političke javnosti uHrvatskoj, Sanaderova izjava je prilično hrabra", piše u petaksarajevski "Dnevni avaz" proglasivši hrvatskog premijera osobom danazbog izjava što ih je ovog tjedna dao u Jasenovcu.
SARAJEVO,24. lipnja(Hina) - "Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader, otvarajući most na Savi kod Jasenovca, konstatirao je da u europsku budućnost Hrvatska i BiH trebaju ići zajedno, a imajući u vidu raspoloženje manjeg ali vrlo agresivnog dijela političke javnosti u Hrvatskoj, Sanaderova izjava je prilično hrabra", piše u petak sarajevski "Dnevni avaz" proglasivši hrvatskog premijera osobom dana zbog izjava što ih je ovog tjedna dao u Jasenovcu.

Ovaj list konstatira kako su se, unatrag deset godina, u Hrvatskoj na vlasti smjenivale različite političke opcije no svaka je pri tom "na ledu" držala jačanje veza Zagreba i Sarajeva, posebice kada je rječ u ulasku u euroatlantske integracije.

"Tuđmanov HDZ silno se protivio ulasku tih zemalja u Vijeće Europe 'u paketu'. Isti odnos bio je kada je riječ o potpisivanju ugovora o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji. Vrlo sličan koncept približavanja razvijenom dijelu Europe imala je i Račanova vlada. Na štetu Bosne i Hercegovine. Tako već godinama ostaju otvorena vrlo važna pitanja BiH i Hrvatske: način korištenja kapaciteta Luke Ploče, ugovor o dvojnom državljanstvu, sporazum o imovinsko-pravnim odnosima", piše Avaz.

Ukoliko Sanaderova izjava u Jasenovcu znači brže rješavanje spomenutih otvorenih problema kako bi se dvije države što prije uključile u europske integracijske procese, onda njegova najava ima iznimno jake konotacije političke hrabrosti", zaključuje "Avaz".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙